Buströtta Valpisar

Full fart, busa, bita, sova, äta, full fart, busa, bita, sova, full fart... Idag tog matte ut valparna i tvättkorgen, inte för att dom är smutsiga, utan för att de är för stora för IKEA-kassen som dom transporterats i innan. Små tjockisar! Ted är ute på eget äventyr Nemo har somnat pladask i gräset, bakom ser man Ted som är på väg bort på egna äventyr. Bus Ted spanar ut över "ängen" (gräsplätten) Bruce skäller på någon av sina syskon, oklart varför.. Trötta Pärlan-Stella och Nemo har somnat utmattade intill fina mamma Ronja. Trööööööööttis Jaques Helt lealösa ligger valparna Jaques och Doris och blir ompysslade av mattes mamma och lillasyster.  Bruce mysbusar med husse

Busiga valpar på grönbete

 
Bus med Nemo, sedan ser man busiga Marvin och avslutas med vår tungviktare Ted :)
 
 

Busiga valpar på grönbete

Mycket som händer i ett valpliv

Senaste dagarna har valparna hunnit med en hel del i sina liv. De har utvecklats enormt mycket och växer för varje dag som går. Valparna är som små pirayor och biter i allt de kommer åt. Summan av kardemumman kan bilderna förtälja :)


Valparna har ju varit ute flera gånger nu och med alla nya intryck det ger så blir man ju förstås sömnig, precis som Marvin här på bilden.


Bada har valparna fått prova på, det gick super bra! Men även det blev man trött av, Nemo sover sött i den mysiga handduken.Äta riktig mat har dom också fått prova, valparna älskar det! Nu får de små portioner regelbundet så mamma Ronja blir lite avlastad.


Äta skor har också blivit en del av vardagen för våra små pirayor!

Besök

Igår hade valparna besök av sina nya familjer, fyra av valparna har nu blivit tingade och om fyra veckor får de följa med sina familjer hem.


Nemo har fått träffa nya matte och det ska bli en överraskning till hans två Lillmattar


Marvin sover sött i famnen när hans nya matte och husse var på besök


Pärlan-Stella fick träffa nya mattes barnbarn som var med på besök


Mys med valparna


Doris sover i husses famnDoris Lillhusse och Lillmatte myser med valparna
valputsläpp

I torsdags fick valparna prova på att vara ute för första gången. Husse och matte packade ner valparna i en IKEA kasse (med en madrass och handduk inuti), tog hissen ner till gräsmattan utanför. Det tyckte valparna var jätte spännande, dom sniffade runt och busade på gräsmattan.

Lilla Marvin


Bus med husse


Mys med mami

Charmtrollet Ted


En liten rymmare


Doris myser med mami

Fina Valpisar

I helgen fick valparna prova att ha halsband, dom blev så finns! :)
 
 
 
 
 
 

Busvalpar!

jisses vad tiden går fort! Det känns som det var förra veckan som valparna var både blinda å döva.. eller juste, det var förra veckan! De började öppna sina ögon på torsdagen förra veckan och den här veckan kan de både se och höra. Så fort vi kommer in i valprummet börjar valparna skälla, sen börjar dom röja och busa med varandra. Ja, mer kan ju bilderna förtälja om deras lekfullhet:Ett gossedjur?

Kan ha varit så att en av kanterna på ett av skynkena blottat ett litet hål så att kanske någon nyfiken smygit sig in och hittat ett annat hål där man kanske inte riktigt fick plats. Kan ha varit så. //Husse
Allt som sig bör i hagen förutom en rymmare
En hund? Ett gossedjur? 

Valpisar

Här kommer massor av bilder på våra små gullefjun som har börjat kika lite smått (men de var för pömsiga för att visa sina ögon). De har vuxit mycket sen sist vi lade ut bilder med namn, så det blev lite uppdatering på det :) Alla boys poserar Tjejerna sover sött så här kan man också sova tydligen...

Snart så...

kommer valparna att öppna sina ögon helt! Idag är dom 12 dagar gamla och flera har fått en liten glipa där man ser de små blå ögonen. Ingen har öppnat helt än. Dom har också börjat att gå rätt så bra, fortfarande väldigt vingligt, men det är på god väg :)Stor och liten

Valparna växer verkligen så himla fort! Idag onsdag är alla 11 dagar gamla och vi hoppas att de öppnar sina ögon snart! Valpar brukar göra det inom 12-14 dagar. 
 
Kolla på de här bilderna:
Lillskruttis Bruce 1 dag gammal
 
 
Lillskruttis Nemo 10 dagar gammal 
 
 

Små högar

Ensam är stark...men två är gosigare. De små ligger alltid i högar om två, tre eller alla i en för att hålla värme och känna trygghet. Det här är bara en av många bilder på de små och mer blir det. // Husse
 

Gos med bebisar

Ronja är en sån himla fin mamma till sina små raringar, hela hon strålar när man kommer in till henne och hennes lilla familj. Det är så mysigt att komma ut till köket å höra hur valparna snuttar å knorrar nöjt när de dricker mjölk från mamma Ronja.Fina mamma


mamma tass å bebis tassGosis <3

En vecka idag

Idag är valparna en vecka gamla, dom blir bara tjockare och lurvigare för varje dag som går. De har börjat få mörkare nosar och läppar, vissa mer än andra. På fotot ser vi Doris som är mörkast av alla både i pälsen och på nosen, hon hälsar att alla mår bra och äter som de ska.


En vecka är vi idag! wiie!

Ronjathecockerpoo.blogg.se

Ronja är en otroligt kärleksfull och busig hund som hittar på mycket roligheter som vi kommer att delge alla här på bloggen. Ronja är en så kallad cockerpoo, hon är 50% storpudel och 50% engelsk cocker spaniel. Just nu väntas det valpar och det blir Ronjas andra kull. Valparna beräknas komma i mitten av april, leveransklara i mitten av juni. Det ska bli så spännande!

RSS 2.0